tre menn som smiler

Takk for turen!

Vi har nettopp kommet ned til fjorden ved Isortoq – etter ei lang natt som inneholdt det meste: En nysgjerrig isbjørn. Fantastisk seiling i måneskinn (vi er nå sør for polarsirkelen). Og tung, tung pulktrekking for å få alt utstyret ut de siste milene fra innlandsisen.
Men viktigere: Turen – det store eventyret – er ferdig. Akkurat nå føles det litt uvirkelig.

Vi kom til Navy Cliff og Vildtland! Vi har lært, og erfart, ting som vil være viktig i historien om Eivind Astrup og Robert Peary. Vi har sett og opplevd store deler av Grønlandsisen. Og vi hadde hyggelige og lærerike dager på forskningsstasjonen Eastgrip.
Vi har seilt nesten 3000 kilometer. Vi har vært heldige med vind og snøforhold. Vi har rett og slett vært på en tur hvor alt har fungert som det skulle. Og godt er det – for i det nordaustlige hjørnet av Grønland er det langt til alt.

Med kite og seil kan du komme langt, men det er likevel ingen gratis reise. Det sliter på utstyr og det koster krefter. Men vi har klart det. Ski og pulker har overlevd turen. Det har også halvgamle kne og rygger. Men viktigst: kameratskapet har tålt belastningen ved å leve intenst i over en måned.

Nå sitter vi og venter på en båt som skal hente oss til Tasiilaq. Her blir vi et par dager før vi reiser hjem til sommer i Norge.
Vegard, Ronny og Harald Dag logger nå av bloggen. Turen vil snart komme som den del av en TV-serie om Eivind Astrup. Og til høsten kan du lese om ekspedisjonen i en artikkelserie i vekeavisa Dag og Tid.

Takk for følget!

14 replies
 1. Bård Reymert Håberg
  Bård Reymert Håberg says:

  Det far vært spennende og eksotisk å følge reisen deres. Jeg ser fram til å høre og lese om detaljene.

 2. Thorleif Nøkleby
  Thorleif Nøkleby says:

  Veldig artig og følge, og gratulerer så mye 👏👍 Har lest med interesse og innlevelse alle innleggene 😍

 3. Tomas Tenden
  Tomas Tenden says:

  Nå trenger ikke jeg reise på den samme turen, har jo fått alle opplevelsene gjennom denne bloggen. Tusen takk og velkommen hjem 😊

 4. Hege R
  Hege R says:

  Astrup 1895 Blandt nordpolens naboer og Astrup2018-bloggen har vært arti’ å lese samtidig! Det er noe slektskap her – «vore smaa, muntre brødre deroppe i de arktiske egne …..»

 5. Jan olav wetteland
  Jan olav wetteland says:

  Gratulere .Fin blogg og fint å følge dere👌. Ser forresten at dere har brukt bergans wiglo på denne turen. Hvis dere leser innlegget her hadde det vært morro å hørt deres erfaring med dette teltet . ?

 6. Anne Melgård
  Anne Melgård says:

  Gratulerer med vel gjennomført ekspedisjon! Flott måte å formidle polarhistorie!

 7. Lars Njaastad
  Lars Njaastad says:

  Fint laget blogg! Små drypp underveis, akkurat nok til å få en føling med hvem Astrup var og hvilken imponerende tur dere har gjennomført.

Comments are closed.